travonline logo

Travsidan med travtips online

Välkommen till Travonline.se, travsidan på nätet där du får travnyheter och travtips.Trav i Sverige är oerhört stort och att spela på hästar och trav omsätter stora pengar. Men det är värt att nämna att det går att spela på trav hos andra spelbolag än ATG eller AB trav och galopp även om det är den största aktören i Sverige så finns det konkurrenter som är baserade i andra länder.

Travsporten har länge funnits i Sverige även om vinster och regler förändrats så har det varit en del av det svenska samhället sedan vi började använda oss av hästar och spel. Även om det från början främst var adelsmän som sysslade med tävlingar där den som vann loppet vann något speciellt så har det under främst 1900-talet blivit något som nästan alla tycker om. Att spela på trav har förändrats något enormt de senaste 20 åren i och med att internet har blivit en så stor del av våra liv och det är något som alla andra spelbolag förstått och likaså har det även blivit en integral del av spel på trav.

Olika spelformer inom trav

Vid skrivande stund finns det otaliga spelformer där man enkelt kan spela på trav på flera olika sätt och även om det går att spela på en enskild häst i ett specifikt lopp så är det vanligare idag att man spelar med hjälp av pott system. Det betyder att många spelare som lämnar in en talong med vilka hästar som de tror kommer att vinna och alla insatser samlas sedan i en pott som fördelas ut till de spelare som har ett visst antal rätt.

V75

V75 är den nyaste spelformen inom trav och den lanserades så sent som 1993 och kortfattat så är det 7 lopp som spelaren ska satsa på och man vinner om man får fem eller fler rätt. Det är likt de flesta andra spelformerna som finns i Sverige ett system som bygger på pott vinster där spelarna som får fler än fem rätt delar på vinstpotten. Det gör att det är väldigt svårt att vinna stora pengar på V75 då det oftast är rätt vanligt att många väljer samma hästar då det är lågoddsare och är de troligaste vinnarna.

Att spela på V75 är otroligt enkelt och det går att göra antingen på nätet eller genom ett ombud som finns utplacerat lite vart som helst. Om du inte har möjligheten att spela på nätet kan du hålla utkik efter ATGs skylt för att kunna spela då det enbart är hos ATGs ombud som du kan spela på V75.

V64

V64 körs varje onsdag på Solvalla och skiljer sig lite från V75 då det gäller att tippa vem som vinner i sex lopp och vinner gör man om man får fyra eller fler rätt. Precis som med V75 är det ett pott baserat system vilket gör att insatserna samlas ihop i en pott som sedan vinnare med fyra eller fler rätt får dela på.

V65

V65 är precis som ovanstående spelformer ett pott baserat system som körs varje dag som inte V75 eller V64 körs vilket vill säga alla dagar utom lördag och onsdag. Likt V64 så ska spelaren tippa på 6 lopp men det skiljer sig då det enbart ger utdelning på fem eller sex rätt.

Andra spelformer

Det finns så pass många olika spelformer inom trav att det blir nästan omöjligt att gå igenom alla här men vi kommer gå igenom ett par till som vi tycker är viktiga för travspelare att känna till.

V5

V5 är en av de äldsta spelformerna som finns kvar inom trav idag och kräver att spelaren satsar på fem lopp på alla dagar och lopp som inte kör något av de ovanstående spelformerna. Spelaren kan alltså inte satsa på ett lopp som kör V75. För att vinna krävs det att spelaren får fem rätt men om ingen lyckats få fem rätt så ger fyra rätt utdelning.

Dagens dubbel

Dagens dubbel körs som du säkert förstår av namnet varje dag och det gäller för spelaren att tippa rätt på två förutbestämda lopp. Denna spelform kräver att du har två av två rätt.

Spela på pott baserade spel

De flesta spelformer som finns inom trav är pott baserade och även om de ofta har väldigt stora vinstpotter så är chansen att vinna den ensam nästan omöjlig då det är väldigt många som spelar och det är ytterst sällan som man lyckats pricka in alla vinnare utan att väldigt många andra gjort likadant. Även om det inte är det vanligaste att spelare vinner stora pengar så händer det med jämna mellanrum att någon lyckas placera in rätt vinnare som ingen annan eller väldigt få andra trodde skulle vinna och främst gäller det med nya hästar som ingen riktigt känner till. För fler travtips så finns det flera bra v75 sidor på nätet.

Spela på trav på nätet

Då nästan allt idag går över internet så gäller faktiskt samma sak för trav och tiden med att stå och vänta i en kö hos ditt ombud är nästan helt förbi. Trots att det idag är betydligt enklare att spela på nätet än hos ett ombud så är det vid skrivande stund fortfarande väldigt många som väljer att göra det och troligtvis är det för att det blivit en vana som man har svårt att bryta. Att spela på trav på nätet tar inte många minuter och det gäller både om man själv vill välja vinnare eller om man vill köpa ett förvalt system som Harry boy och man behöver vara ett konto hos ATG för att enkelt kunna spela på vilket system som helst.

Om man inte vill spela på trav i Sverige så finns det flera spelbolag världen över som gör det möjligt att både spela och samtidigt se själva loppet på nätet. Om man föredrar att spela på lopp som sker utomlands så är det otroligt enkelt. Då det finns så pass många aktörer världen över så kan man som spelare själv välja vilka trav som man vill spela på och även om det är ATG som är störst i Sverige så finns det andra spelbolag som gör att man kan spela på de lopp man vill.


Travonline.se | Cookies | Sitemap